Mióta Panni járt Argentínában, azóta tervezzük, hogy megsütjük az Argentínok egyik nemzeti eledelét, az Empanada-t.
Mivel közeleg a húsvét, így tojásosra vettem a figurát. Kiváló vendégváró falatkák lesznek. Rendkívül egyszerű elkészíteni, nem drága és ami különösen jó benne, hogy a töltelék végtelen variációval bír.
Szóval a recept:
- 50 deka finomliszt (reformerek a felét helyettesítsék teljes kiőrlésűvel!)
- 25 deka zsír vagy vaj
- 2 tojás + 1 sárgája megkenni
- 1 kávéskanál só
- 1kávéskanál cukor
- annyi hideg víz, amivel összeáll a tészta
Az egészet összegyúrom, négy részre osztom, majd fél centi vastagra kinyújtom, nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom és egy kiskanál tojáskrémet teszek bele. Összehajtom és a széleit összecsipkedem.
Tojássárgájával megkenem és 200 fokon légkeveréssel 15-20 percig sütöm.
A tojáskrém receptje:
- 5 kemény tojás
- só, bors, kicsi mustár és egy jó marék apróra vágott snidling
Az egészet jól összetöröm egy villával és összekeverem.
Húsvét után a maradék sonkával is finom lehet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése