szerda, április 04, 2012

Empanada


Mióta Panni járt Argentínában, azóta tervezzük, hogy megsütjük az Argentínok egyik nemzeti eledelét, az Empanada-t.
Mivel közeleg a húsvét, így tojásosra vettem a figurát. Kiváló vendégváró falatkák lesznek. Rendkívül egyszerű elkészíteni, nem drága és ami különösen jó benne, hogy a töltelék végtelen variációval bír.

Szóval a recept:

- 50 deka finomliszt (reformerek a felét helyettesítsék teljes kiőrlésűvel!)
- 25 deka zsír vagy vaj
- 2 tojás + 1 sárgája megkenni
- 1 kávéskanál só
- 1kávéskanál cukor
- annyi hideg víz, amivel összeáll a tészta

Az egészet összegyúrom, négy részre osztom, majd fél centi vastagra kinyújtom, nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom és egy kiskanál tojáskrémet teszek bele. Összehajtom és a széleit összecsipkedem.








Tojássárgájával megkenem és 200 fokon légkeveréssel 15-20 percig sütöm.


A tojáskrém receptje:

- 5 kemény tojás
- só, bors, kicsi mustár és egy jó marék apróra vágott snidling
Az egészet jól összetöröm egy villával és összekeverem.

Húsvét után a maradék sonkával is finom lehet!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...