kedd, április 17, 2012

Banánkenyér



Régebben nem kedveltem a banánt... Manapság divatos mindennap megenni egyet, mert bizony sok hasznos dolog van benne. (Én még mindig alma párti vagyok, és nem csak azért, mert a mienk.)
Szóval lelkesen pakolom a fiúknak. Ők pedig lelkesen hozzák haza, ami másnap reggel barnafoltosan kerül elő a táskájukból. - Anya, nincs idő megenni!!
Persze arra a kérdésre, hogy mi volt a suliban, a "semmi különös" a válasz.
Pár napja egy finn és egy észt fiú is velünk él. Semmi különbség... ők is visszahozták a banánt!
Érdekes módon, banánkenyér formájában mindig jut idő a napi banánmennyiséget elfogyasztani... persze ugyanezt a trükköt alkalmazom az almánál is.

Kell bele:

-4 tojás
-15dkg nádcukor + 2 ek. méz
- két csipet só
-10dkg olvasztott vaj vagy margarin vagy 1dl olaj
-1kk. fahéj
-10 szem kardamom magja
-10dkg zabpehely
-30dkg liszt
-1cs. sütőpor
-kb. 1dl tej

Az egészet összekeverem egy kézi mixerrel és hozzá aprítok négy banánt.

Az egészet beleöntöm egy kenyérsütő formába és 180 fokos sütőben légkeveréssel sütöm 30 percig, majd tíz percig 160 fokon. Érdemes tűpróbát végezni, de vigyázat, mert ebben a sütiben az az izgalmas, hogy a banán kissé lágy, olvadós lesz.







Ma, vendégeink lévén, kerek formában sütöttem és vanília fagyival tálaltam.





A fiúk szerint azért ilyen finom, mert megjárta az iskolát, így éretté vált arra, hogy megegyük.

3 megjegyzés:

  1. Pont a napokban járt a fejemben, hogy sütnöm kell banánkenyeret... és itt egy új recept is,a fiúk jópofa ajánlásával - köszi szépen!

    VálaszTörlés
  2. Szívesen! Ha nem elég édes a massza, növelhetô a méz vagy a cukor mennyisége.

    VálaszTörlés
  3. Zsuzsa, ez édes volt. Mármint a poszt. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...